Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí – Jana KLEPÁČOVÁ
Jana KLEPÁČOVÁ
Bakalářská práce
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Food additives and their environmental impact
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá potravinovými aditivy, jejich vlivem na člověka a životní prostředí a hodnocením jejich toxicity pomocí ekotoxikologického biotestu s využitím cibule kuchyňské (Allium cepa). V práci jsou uvedeny typy aditiv, jejich využití a významní zástupci daných kategorií. Jsou zde popsány způsoby hodnocení aditiv včetně organizací, které se hodnocením a bezpečností potravinářských aditiv …víceAbstract:
This thesis is focused on food additives and their impact on both humans and the environment. Toxicity evaluation of food additives by ecotoxicological bioassay using common onion (Allium cepa) is also stated. In this thesis, types of additives, their utilization and important additives are described there. Other part concentrates on evaluation of additives, including organizations which attend to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2019
- Vedoucí: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KLEPÁČOVÁ, Jana. Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Aditiva E250 a E251 v masných výrobcích
Jana Hajduchová -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Aditiva ve víně
Veronika Hermanová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva
Tereza DYDOWICZOVÁ