Samuel Klieštík

Diplomová práce

Porovnanie podrobných bodov mapovania máp vel'kej mierky z leteckých snímok vytvorených UAV s pozemnými metódami merania.

Comparison of Detailed Survey Points of Large Scale Mapping Designed from Aerial Images Taken by UAV with Terrestrial Measurement Methods.
Anotace:
Cieľom diplomovej práce je porovnať rozdiel terestricky a fotogrametricky určených výšok. Spolu s porovnaním rozdielov výšok som chcel zistiť, akú presnosť dosiahne model v prípade, že výpočet bude spracovaný s vlicovacími bodmi a v prípade, že tieto vlicovacie body do výpočtu nebudú vchádzať. V teoretickej časti práce je uvedený stručný prehľad vedného odboru fotogrametrie a je uvedený popis vytvorenia …více
Abstract:
The goal of my diploma thesis consists in comparing terrestrially and photogrammetrically determined heights. By means of the comparison of the heights differences, I wanted to find out, how accurate the model would be in the case if the calculation was processed with ground control points and without ground control points. In the theoretical part of the thesis, there is a brief overview of photogrammetry …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
  • Vedoucí: Václav Šafář
  • Oponent: Roman Kapica

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava