Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy – Anežka AUEROVÁ
Anežka AUEROVÁ
Bakalářská práce
Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy
Evaluation of cultivar effect on content of betalain pigments in beetroot
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit obsah betalainových barviv a zanalyzovat antioxidační aktivitu u vybraných odrůd salátové řepy. Práce je členěna do několika kapitol. V první části je nastíněna historie pěstování, jednotlivé odrůdy a jejich základní vlastnosti. Dále jsou uvedeny informace o antioxidační aktivitě a barvivech, která se v salátové řepě vyskytují. V druhé části je provedena samotná …víceAbstract:
The thesis si lead to evaluate volume of betalain dyes and analyze antioxidant activity in selected species of beetroot. The thesis is sorted to several chapters . The first chapter discusses about history, individual species of beetroot and general properties. There are information about antioxidant activity and dyes, which is occure in beetroot in the next. The second part of the thesis is focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
AUEROVÁ, Anežka. \textit{Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/cz9jmt/.
Jak správně citovat práci
AUEROVÁ, Anežka. Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv stáří a infekčního tlaku na obsah fenolických látek u rajčete
Tereza Heinrichová -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Michaela Suchyňová -
Obsah celkových polyfenolů v hlízách jakonu
Petra KUČEROVÁ -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Viktória Balaščáková -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus
Anežka Šuráňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva