Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání – Martina ŠPUNAROVÁ
Martina ŠPUNAROVÁ
Bachelor's thesis
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Loss Weight of Dutch-Type Cheese During Ripening
Abstract:
Teoretická část práce je zaměřena na mléko jako surovinu pro výrobu sýrů holandského typu a charakteristiku technologie výroby. Pozornost je věnována popisu vlastností obalových materiálů využívaných při výrobě sýrů. Za tím účelem byl založen zrací pokus se sýry eidamského typu, které byly zabaleny do různých zracích obalů. Při hodnocení zracího pokusu byly sledovány hmotnostní úbytky jednotlivých …moreAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis is concentrated on milk as the raw material for the production of the Dutch type cheese, and on cheesemaking. Attention is devoted to the description of coating materials used during the cheese production. The ripening experiment with Edam - type cheese was founded. The blocks of Edam cheese were coated by different ripening coatings. During ripenig experiment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠPUNAROVÁ, Martina. Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Věra Herberová -
Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu
Lucie TOMŠÍKOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ