Potravinový odpad v restauračních zařízeních a možnosti jeho snižování – Bc. Michaela Faltinková
Bc. Michaela Faltinková
Diplomová práce
Potravinový odpad v restauračních zařízeních a možnosti jeho snižování
Food waste in restaurant establishments and possibilities of its reduction
Anotace:
Tématem této diplomové práce je problematika plýtvání potravinami se zaměřením na potravinový odpad vznikající v restauračních zařízeních. V literárním přehledu jsou charakterizovány hlavní příčiny vzniku potravinového odpadu včetně jeho negativních vlivů na životní prostředí a celou společnost. Součástí rešerše je také vymezení aktuální situace ve světě, Evropské unii i České republice a přehled o …víceAbstract:
The theme of this thesis is the food waste with a focus on food waste in restaurant establishments. The literature review describes the main causes of food waste generation and its negative effects on the environment and society as a whole. The theoretical part also includes the description of the current situation in the world, the European Union and the Czech Republic and an overview of strategies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Simona Miškolci, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FALTINKOVÁ, Michaela. \textit{Potravinový odpad v~restauračních zařízeních a~možnosti jeho snižování}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a~mezinárodních studií. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/d45lnb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMendelova univerzita v Brně
Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Znalost bezpečného zacházení s potravinami u spotřebitelů v ČR
Kateřina KOPLOVÁ -
Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.
Pavlína MAROUSKOVÁ -
Analysis of the impact of government regulations in relation to COVID-19 on business in the gastronomy industry (from the perspective of a supplier of professional kitchen solutions).
Tomáš Kubata -
The implementation of warm-up activities as a motivational strategy. A comparative analysis of English and German classroom.
Martina Žeňuchová -
Prevence plýtvání potravin v domácnostech a restauracích z globálního a českého hlediska
Marie ŠARVAŠOVÁ -
Vztah osobnostních rysů a dodržování preventivních opatření při pandemii covid-19”
Lenka Housková -
Dopravní nehody a preventivní opatření k jejich snižování
Kasalá Kasalá