Zdravotní rizika související s konzumací masa – Nikola Hamerníková
Nikola Hamerníková
Bachelor's thesis
Zdravotní rizika související s konzumací masa
Health risks related to meat consumption
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou konzumace masa a jeho významem v lidské výživě a dopadem na zdraví člověka. Zahrnuje možné aspekty zapříčiňující zdravotní komplikace, popřípadě i vážná onemocnění. Zejména vážnou civilizační chorobou eventuálně způsobenou konzumací masa, je rakovina tlustého střeva a konečníku, které je věnováno v této studii zvláštní pozornosti. V menší míře zde byly …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on meat consumption, its importance in human nutrition and the impacts on human health. It includes the possible causes of health complications or even serious diseases. A special attention is paid to colorectal cancer, a serious civilization disease plausibly associated with meat consumption. In addition, several other health disorders are described, among others obesity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Reader: Eva Kudrnáčová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAMERNÍKOVÁ, Nikola. \textit{Zdravotní rizika související s konzumací masa}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/d61w6q/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv konzumace „červeného masa“ na zdraví člověka
Tomáš Nekula -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights