Zhodnocení kvantitativní a kvalitativní stránky jatečné hodnoty u vybraných genotypů prasat – Luděk Havel
Luděk Havel
Diplomová práce
Zhodnocení kvantitativní a kvalitativní stránky jatečné hodnoty u vybraných genotypů prasat
Evaluation of quantitative and qualitative aspects of carcass value in selected genotypes of pigs
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení kvantitativní a kvalitativní stránky jatečné hodnoty u vybraných genotypů prasat. Pro porovnání byly vybrány genotypy PIC a DANBRED. Na úvod je v literárním přehledu popsán chov prasat a vepřové maso. Následující kapitoly jsou o jatečné hodnotě a její rozdělení na kvantitativní a kvalitativní stránky. A důležité vnitřní a vnější faktory, které jatečnou hodnotu …víceAbstract:
The diploma paper is focused on the evaluation of quantitative and qualitative aspects of the carcass value of chosen pig genotypes. The genotypes PIC and DANBRED were chosen for comparison. The introduction describes pig rearing and pork. Following chapters focus on the carcass value and its division into quantitative and qualitative aspects. And important inner and outer factors which influence this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Roman Stupka, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAVEL, Luděk. \textit{Zhodnocení kvantitativní a kvalitativní stránky jatečné hodnoty u vybraných genotypů prasat}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/d6ppbz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení jatečné hodnoty prasat chovaných na rodinné farmě
Lucie Hladká -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková
Název
Vložil
Vloženo
Práva