Aneta Lyčková

Bakalářská práce

Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete

Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue
Anotace:
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled …více
Abstract:
In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Zdeněk Polášek

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lyčková, Aneta. Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe