Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete – Aneta Lyčková
Aneta Lyčková
Bakalářská práce
Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete
Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue
Anotace:
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled …víceAbstract:
In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lyčková, Aneta. Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
GC/MS stanovení izomerních mastných kyselin v potravinářských\nl{} a biologických vzorcích
Michaela Merclová -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická -
Analýza mastných kyselin ve vzorcích placenty
Veronika Hnojská -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Stanovení a diagnostický význam esenciálních mastných kyselin u diabetiků typu 2
Michal Kopčil -
Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech
Lenka Hasoňová -
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková