Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu – Bc. Patrik Lenoch
Bc. Patrik Lenoch
Master's thesis
Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu
Rheological behaviors of the coatings used in the automotive industry
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním reologických vlastností průmyslově používaných vodou ředitelných nátěrových hmot pro lakování karosérií pomocí tokových křivek. U všech nátěrových hmot byla měřena hodnota viskozity. Dále byl studován průběh vlastností tokových a viskozitních křivek v závislosti na různých hodnotách smykové rychlosti. Byla použita i speciální měřící šablona ke zjištění rychlosti …viacAbstract:
This dissertation follows up the research of rheological attributes of industrially used water based coatings for automotive bodywork painting measured with flow curves. The amount of viscosity was measured in all water based coatings. Another studied aspect was the proces of change of both the flow and the viscosity curve attributes and its dependence on various values of shear rate. A special measuring …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedúci: Ing. David Veselý, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lenoch, Patrik. Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Materials / Organic Coatings and Paints
Práce na příbuzné téma
-
Reologické/mechanické vlastnosti vybraných biologických tkání a jejich modelů
Vendula Paculová -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Vliv zastoupení banánové a tapiokové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Aneta Machalová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Měření tokových křivek sypkých potravin
Kristýna Šimáková -
Viskozita a růst krystalů v amorfních vzorcích chalkogenidového skla Ge25Se75
David Vaculík