Účinek funkčních potravin na lidské zdraví – Šárka Altmannová
Šárka Altmannová
Bakalářská práce
Účinek funkčních potravin na lidské zdraví
Effects of functional foods on human health
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje informace o funkčních potravinách a jejich vlivu na lidský organismus. Koncept funkčních potravin spočívá v obsahu nutriceutických látek, jež mají příznivý vliv na zdraví člověka a mohou hrát roli v prevenci mnohých onemocnění, včetně civilizačních chorob. Část práce je věnována objasnění a vymezení pojmu funkční potravina a také otázce postoje české legislativy k tomuto …víceAbstract:
This bachelor thesis summarises the information about functional foods and their influence on human organism. One part of the work is aimed at the clarification and definition of the term functional foods and also at the issue of the Czech legislation’s attitude towards this topic. A coherent overview of the significant available functional foods is completed and possibilities of the use of the effective …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
„Životní styl studentů středních škol v návaznosti na civilizační onemocnění“
Barbora Šimková -
Vliv krátkodobého wellness programu na zdraví a kvalitu života jedinců s diagnostikovanou civilizační chorobou
David Odehnal -
Civilizační choroby - diabetes mellitus
Dagmar Zogno -
Informační zdroje ve zdravotní edukaci pacientů s civilizačními chorobami
Lucie DRSOVÁ -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny ve výživě člověka
Veronika ZEVLOVÁ -
Výživa onkologických pacientů
Lucie Grossová
Název
Vložil
Vloženo
Práva