Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.) – Jolana Chytková
Jolana Chytková
Bachelor's thesis
Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.)
The Qualitative Parameters of English Lavender (Lavandula angustifolia L.)
Abstract:
Hlavním cílem práce bylo popsat kvalitativní parametry levandule lékařské a její využití v potravinářství. V literárním přehledu je popsána historie, botanická charakteristika, podmínky pěstování a posklizňová úprava. Jsou popsány další druhy levandulí, které jsou nejčastěji pěstovány a využívají se i v potravinářství. Zmíněny jsou levandulové farmy v České republice, které uvádí na trh vlastní levandulové …moreAbstract:
The main goal of this work was to describe the qualitative parameters of English lavender and its use in the food industry. The literature review describes the history, botanical characteristics, growing conditions and post-harvest treatment. Other types of lavender, which are the most often grown and used in the food industry, are described. Lavender farms in the Czech Republic, which release their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Reader: Radka Langová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CHYTKOVÁ, Jolana. \textit{Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.)}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/de2koe/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez