Luštěniny - nutriční a zdravotní aspekty – Bc. Michaela Suchánková
Bc. Michaela Suchánková
Diplomová práce
Luštěniny - nutriční a zdravotní aspekty
Legumes - nutritional and health aspects
Anotace:
Tato práce se zabývá složením luštěnin, co se týká živin i nenutritivních látek, změnami ve složení v důsledku různých úprav, prospěšnými účinky luštěnin a látek v nich obsažených na lidské zdraví i potenciálními zdravotními riziky. Cílem práce bylo zjistit úroveň znalostí ve jmenovaných oblastech. Práce se dále zaměřuje na zjišťování, jestli to, jak často jsou luštěniny v různých formách konzumovány …víceAbstract:
The thesis deals with the composition of legumes in terms of nutrients and non-nutritive substances, changes in composition due to various treatments, the beneficial effects of legumes and their components on human health and the potential health risks. Aim of this study was to determine the level of knowledge in these areas. The thesis also focuses on determining whether how often are pulses consumed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dazyk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2012
- Vedoucí: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista