Bc. Lucie Kratochvílová

Bachelor's thesis

Spropitné: výzkum hypotetického chování zákazníků českých restaurací

Tipping: research of Czech restaurant patrons' hypothetical behavior
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zjistit jaké faktory mají vliv na velikost spropitného a citlivost spropitného na kvalitu služby a srovnání výsledků s výsledky předchozích studií spropitného v restauracích. Práce se skládá z přehledu literatury, analýzy dat pomocí popisných statistik a ekonometrických modelů. Stejně jako v předchozích studiích jsme zjistili, že na velikost spropitného má vliv věk a …more
Abstract:
The goal of this thesis is to determine what factors affect the size of the tip and the tip sensitivity to quality of service and compare the results with previous studies of tipping in restaurants. The work consists of a literature review, data analysis using descriptive statistics and econometric models. As in previous studies, we found that the size of the tip is influenced by the age and size of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 12. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 1. 2015
  • Supervisor: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
  • Reader: Ing. Štěpán Mikula, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta