Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku. – Bc. Milada Křivánková, DiS.
Bc. Milada Křivánková, DiS.
Master's thesis
Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.
The Evolution of Aromatic Substances in Selected Wines According to Year.
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vývojem obsahu aromatických látek u odrůd Chardonnay a Ryzlinku rýnském dle jednotlivých ročníků. Obdobným způsobem je hodnocen také celkový obsah polyfenolických látek ve vzorcích vína. V teoretické části je stručný popis technologie výroby vín, vybraných aromatických látek a stručný popis polyfenolů. Dále je práce zaměřena na popisu metod určených ke stanovení aromatických …moreAbstract:
This thesis deals with the development of aromatic compounds in the varieties Chardonnay and Riesling in individual years. Correspondingly, also evaluated the total content of polyphenols in wine samples. The theoretical part is a brief description of the technology of production of wines, selected aromatic compounds and a concise description of polyphenols. The thesis is focused on the description …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2013
Accessible from:: 14. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Křivánková, Milada. Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
HPLC analýza aromatických látek odvozených od antrachinonu v třezalce tečkované (Hypericum perforatum L.)
Iva Houdková -
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Václav Branský -
Senzorická analýza a profil aromatických látek vybraných druhů koření
Jiří Jedlička -
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Nikola Vlková -
Vývoj miniaturního pasivního vzorkovače na bázi polydimethylsiloxanu pro analýzu alkylfosfátů a pižmových látek ve vodním prostředí
Lucie Komancová -
Komplexní analýza fenolických a aromatických látek \nl{}obsažených v černém bezu
Magdaléna Plebanová -
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková -
Elektrochemické chování vybraných aromatických látek a jejich\nl{} voltametrické stanovení ve vzorcích koření
Eliška Štumrová