Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách – Bc. Lucie Králíčková
Bc. Lucie Králíčková
Bakalářská práce
Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách
Analysis of vitamins B2 and B6 in foodstuffs
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřená na získání souhrnných poznatků o vitaminu B2 (riboflavinu) a vitaminu B6 (pyridoxinu). V této práci jsou shrnuty informace o zmiňovaných vitaminech B2 a B6, jejich historii, vlivu na lidský organismus a informace o metodách jejich stanovení. Úvodní část práce je věnována teoretickým informacím, mezi které jsou zahrnuty struktury vitaminů B2 a B6, fyzikálně-chemické vlastnosti …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on presenting summary information about vitamin B2 (riboflavin) and vitamin B6 (pyridoxine). In this thesis there are a summary of information about above-mentioned vitamins B2 and B6, their history, an effect of the vitamin on a human organism and also information about their determination presented. The first part discusses the theoretical information including structures …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Králíčková, Lucie. Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Syntéza a charakterizace M(II) komplexů obsahujících tetradentátní ligandy odvozené od vitaminu B6
Tereza Jilečková -
Vibrační spektra komplexů přechodných kovů s ligandy odvozenými od vitaminu B6: interpretace pomocí DFT výpočtů
Martin Pižl -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B u vybraných druhů klíčků
Anna Švecová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B kationtového charakteru
Michaela Frühbauerová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková