Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů – Bc. Markéta HAVRANOVÁ
Bc. Markéta HAVRANOVÁ
Master's thesis
Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Study of Textural Properties of Processed Cheese Block with Different Types of Hydrocolloids
Abstract:
Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou a výrobou tavených sýrů, popisuje blokové tavené sýry a jejich vlastnosti a faktory ovlivňující texturu tavených sýrů. Cílem praktické části bylo sledovat vliv vybraných hydrokoloidů (arabská guma, lokustová guma, kappa- a iota-karagenan) v různých koncentracích na texturu vyrobených tavených blokových a roztíratelných sýrů během 14 a 30 denního …moreAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with characterization and production of processed cheese, describes block processed cheese and their properties and factors affecting the texture of processed cheese. The aim was to study the practical effects of selected hydrocolloids (Arabic gum, Carob bean gum, kappa-Carrageenan and iota-Carrageenan) in various concentrations on the texture of block type …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVRANOVÁ, Markéta. \textit{Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/dgwtvm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HAVRANOVÁ, Markéta. Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák