Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR – Lucie Fricker
Lucie Fricker
Bachelor's thesis
Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR
Comparison of qualitative parameters for grape and wine classification in France and Czech Republic
Abstract:
V první části bakalářské práce jsem stručně popsala historii vývoje chráněného označení původu produkce ve Francii a jejich význam ve vinařství od minulosti až po současnost. Dále jsem představila současný apelační systém dle nejvýznamnějších vinařských oblastí, včetně podrobnější klasifikační hierarchie podle polohy a vinařství v rámci oblastí případně i jednotlivých apelací.Ve druhé části práce jsem …moreAbstract:
First part of the thesis is mapping the history of protected certification of origin for agricultural products in France and its impact on local viticulture. As next step current situation and appellation system is described from the perspective of main winemaking regions as well as more granular distinction within each area or respective appellation. Second chapter is dedicated to the term terroir …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FRICKER, Lucie. \textit{Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/djb2r2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Analýza vín originální certifikace z vinařské oblasti Morava
Ondřej Němeček -
Vína originální certifikace
Stanislav Andrusiów -
Rozvoj horizontálních struktur ovládání v českém vinařství - segment vín originální certifikace
Jana Babáčková -
Sociální konstruovanost vína u vinařů na Moravě
Tereza Štefanová -
Označování vína a jeho význam pro marketing
Radim Ješina -
Use of plant resources on Czech organic farms with special reference to ethnobotanical knowledge, genetic material acquisition and origin of plant species
Kateřina Šalková -
Country of Origin Effect a marketing vín
Jan Řebíček -
Ochrana zeměpisných označení a označení původu v EU
Stanislav Štrobl
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights