Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L. – Bc. Veronika Čamková
Bc. Veronika Čamková
Master's thesis
Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L.
Antioxidační charakteristiky tradičně zpracovaných semen Plukenetia volubilis L.
Abstract:
Semena Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) jsou bohatá na obsah bílkovin a oleje, ve kterém je obsaženo až 93% nenasycených mastných kyselin. V této práci byl zkoumán vliv tří způsobů vaření (ve vodě, pod tlakem, ve vodní lázni 'sous-vide') a pražení (za nízké teploty 125°C, za vysoké teploty 190°C, pražení jader obalených v medu při 170°C) v různých časech (0-200 min.) na obsah vybraných antioxidantů …moreAbstract:
Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) seeds are rich in protein and oil, composed of 93% of unsaturated fatty acids. The effect of three types of boiling (boiled in water, boiled under pressure, boiled in water bath without touching water 'sous-vide') and three different types of roasting (roasted at 125°C, 190°C and coated in honey and roasted for 170°C) in different time (0-200 min.) was examined …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petra Hlásná Čepková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČAMKOVÁ, Veronika. \textit{Antioxidative components in tradiotionally prepared seeds of Plukenetia volubilis L.}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Tropical AgriSciences. 2016. Available from: https://theses.cz/id/dk324b/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesMaster programme / field:
Tropical Agriculture / Tropical Crop Management and Ecology
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights