Detekce mléčných a dalších proteinů na archeologické keramice. – Marek HONS
Marek HONS
Bakalářská práce
Detekce mléčných a dalších proteinů na archeologické keramice.
Detection of milk and other proteins on archaeological ceramics.
Anotace:
Hlavní částí práce je studium mléčných proteinů na keramických nádobách tzv. amforách. Zkoumaná keramika se řadí do období knovízské kultury, která se nacházela na území České republiky. Ovšem keramika byla testována i na přítomnost dalších druhů proteinů, jako je obilí, vepřové a hovězí maso. Pomocí techniky antigen-protilátka využívajících degradovaných proteinů a částečně i dodaných výsledků z hmotnostní …víceAbstract:
The main part of this work is lactic proteins examination on ceramic dishes, known as amphoras. Examined pottery belongs to Knovízian culture, which was situated on the territory of Czech republic. However, ceramics was also tested for presence of other types of proteins such as grain, pork and beef. I am trying to find out the origins of the proteins in this type of ceramics, applying antigen-antibody …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HONS, Marek. Detekce mléčných a dalších proteinů na archeologické keramice.. Plzeň, 2020. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Přírodovědná studia / Biologie se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová -
Motivace kojících žen darovat mateřské mléko
Barbora MATĚJKOVÁ -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný