Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností? – Kateřina Krajníková
Kateřina Krajníková
Bachelor's thesis
Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?
Are plant-based milks our future?
Abstract:
V současné době lze pozorovat rostoucí trend v konzumaci rostlinných nápojů a na trhu je jich široká škála různých variant. Za nejoblíbenější nápoj je považován sójový, a to především z hlediska jeho nutričních vlastností. Mezi další oblíbené možnosti patří např. mandlový či kokosový nápoj. Kravské mléko je cenným zdrojem bílkovin, vápníku a dalších minerálních látek, avšak pro určitou část obyvatel …moreAbstract:
Currently, there is a growing trend in the consumption of plant-based beverages, with a wide variety of types available on the market. Among the most popular beverages is soy milk, primarily for its nutritional profile. Other favored options include almond or coconut milk. Cow's milk is a valuable source of proteins, calcium, and other minerals; however, for a certain portion of the population, it …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 28. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Klára Cejpová, Ph.D.
- Reader: Barbora Burešová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRAJNÍKOVÁ, Kateřina. \textit{Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/dqrfjp/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Technologie zpracování mléka
Monika Daňková -
Technologie zpracování odpadů z domácí elektroniky.
Karel Petržilka -
Zdokonalení technologie zpracování odpadních elektrických zařízení s obsahem rtuti
Karel Čežík -
Návrh technologie pro zpracování a využití odpadních vod bytového domu
Lukáš Čuřík -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Vliv technologie zpracování čistírenských kalů na obsah perzistentních látek
Vojtěch Kasan -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Nové technologie zpracování konopné suroviny
Kristýna Becherová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights