Sója a jej vplyv na ľudský organizmus – Sabrina Saganová
Sabrina Saganová
Bachelor's thesis
Sója a jej vplyv na ľudský organizmus
Sója a její vliv na lidský organismus
Anotácia:
V současnosti je sója velmi oblíbená potravina. I když názory jednotlivých výzkumů nejsou zcela jednoznačné, předpokládá se, že konzumace sóji a sójových výrobků příznivě ovlivňuje naše zdraví. V této bakalařské práci se píše o sóji luštinaté jako o potravině, která obsahuje látky zdraví prospěšné. V první části práce je charakterizována rostlina a pohled na sojové boby z chemického hlediska. Největší …viacAbstract:
Soy is currently a very popular food. Although the views of individual researches are not entirely clear, it is assumed that the consumption of soy and soy products has a positive effect on our health. This bachelor thesis deals with about soybeans as a food that contains healthy substances. The first part of the work characterizes the plant and the view of soybeans from a chemical point of view. The …viacAbstract:
V súčasnosti je sója veľmi obľúbená potravina. Aj keď názory jednotlivých výskumov nie sú úplne jednoznačné, predpokladá sa, že konzumácia sóje a sójových výrobkov priaznivo ovplyvňuje naše zdravie. V tejto bakalárskej práci sa píše o sóji fazuľovej ako o potravine, ktorá obsahuje látky zdraviu prospešné. V prvej časti práce je charakterizovaná rastlina a pohľad na sójové bôby z chemického hľadiska …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
- Oponent: Lenka Kubinyiová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Optimization of production and stabilization of biologically active substances from some yeasts and microalgae and their mixed cultures
Samuel Šimanský -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Syntéza potenciálně biologicky aktivních látek s karbamátovou funkční skupinou
Karolína Šeligová -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal