Čerstvost a trvanlivost rybích produktů – MSc. Ruoyi HAO
MSc. Ruoyi HAO
Disertační práce
Čerstvost a trvanlivost rybích produktů
Freshness and shelf-life of fish products
Abstract:
Fish plays an important role in the human diet and health as a source of easily digestible and highly nutritious animal protein and high value n-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFA). However, with high moisture, low amount of connective tissues, and neutral pH value, fish muscle is more perishable than other food muscles. Fish freshness depends on physical, chemical, biochemical, and microbiological …víceAbstract:
Ryby hrají důležitou roli v lidské stravě a zdraví jako zdroj lehce stravitelných a vysoce výživných živočišných bílkovin a vysoce hodnotných n-3 polynenasycených mastných kyselin (n-3 PUFA). Při vysoké vlhkosti, nízkém množství pojivových tkání a neutrální hodnotě pH však rybí svalovina podléhá zkáze více než jiné potravní svaly. Čerstvost ryb závisí na fyzikálních, chemických, biochemických a mikrobiologických …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 3. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HAO, Ruoyi. Čerstvost a trvanlivost rybích produktů. České Budějovice, 2022. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodDoktorský studijní program / obor:
Zootechnics / Fishery
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Monika Vokálová -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Esenciální oleje v aromaterapii
Simona Jadrná -
Studium parametrů levandulového oleje
Lucie Retová -
Studium parametrů mandarinkového oleje
Karolína Chalupová -
Vliv zvýšené teploty a působení složek esenciálního oleje na vybrané vlastnosti lignocelulózových materálů
Barbora Michalcová
Název
Vložil
Vloženo
Práva