Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou – Lucie Hujerová
Lucie Hujerová
Bachelor's thesis
Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou
Alternative nutrition for people with rheumatoid arthritis
Abstract:
Lidský imunitní systém je navržený tak, aby chránil tělo před škodlivými látkami, jako jsou bakterie, viry nebo toxiny. Pokud ale náš imunitní systém nedokáže rozlišit, která látka je vlastní a která nevlastní, napadá buňky a tkáně vlastního těla a ohrožuje zdraví. Tím vzniká autoimunitní onemocnění, jako je revmatoidní artritida, které dokáže ovlivnit jeden čivíce typů tkání a může mít za následek …moreAbstract:
The human immune system is designed to protect the body from harmful substances such as bacteria, viruses, or toxins. However, if our immune system cannot distinguish which substance is its own and which is not, it attacks the cells and tissues of our own body and threatens our health. This leads to autoimmune diseases such as rheumatoid arthritis, which can affect one or more tissue types and can …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Reader: Hana Sechovcová, Mgr. Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HUJEROVÁ, Lucie. \textit{Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ducr00/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání
Eliška STROUHALOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights