Čokoláda jako základ moderní cukrařiny – Natálie Maliňáková
Natálie Maliňáková
Bachelor's thesis
Čokoláda jako základ moderní cukrařiny
Chocolate as the basis of modern confectionery
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce je přiblížení a seznámení se nejen s historií čokolády, s plodinou, která nám dává hlavní surovinu pro výrobu čokolády, ale také s její nelehkou výrobou. Dalším cílem bylo se seznámit s hlavními druhy čokolády, s jejím složením a hlavním využitím čokolády v cukrařině.Abstract:
The main purpose of this bachelor thesis is to describe history and production of chocolate, and to introduce cocoa beans as the basis of the chocolate. Other parts of the thesis are focused on basic kinds of chocolate, ingredients and the main utility in the confectionery.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Maliňáková, Natálie. Čokoláda jako základ moderní cukrařiny. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Gastronomy Technology
Práce na příbuzné téma
-
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská -
Světový trh kakaa
Karolína Voglová