Bc. Gabriel Fodor

Diplomová práce

Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov

Vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů
Anotace:
V tomto experimentu se sledoval vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů. Přídavkem dřevní štěpky a celých kusů se obohacoval švestkový destilát o antioxidanty a následně se měřil jejich obsah, tedy antioxidační kapacita spektrometrickými metodami DPPH a FRAP. Pro srovnání byly použity dva druhy dřeva, akátové (Robinia pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bylo zjištěno, že průměrné hodnoty …více
Abstract:
In this experiment the effect of the maceration of wood mass on the properties of the distillates was monitored. With the addition of wood chips and whole pieces, the plum brandy was enriched with antioxidants and their content, ie antioxidant capacity, was measured by DPPH and FRAP spectrometric methods. For comparison, two types of wood, acacia (Robinia Pseudoacacia) and oak (Quercus Robur) were …více
Abstract:
V tomto experimente sa sledoval vplyv macerácie drevnej hmoty na vlastnosti destilá-tov. Prídavkom drevných štiepok a celých kusov sa obohacoval slivkový destilát o antioxidanty a následne sa meral ich obsah, teda antioxidačná kapacita spektrometric-kými metódami DPPH a FRAP. Na porovnanie sa použili dva druhy dreva, agátové (Robinia Pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bolo zistené, že priemerné …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií