Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov – Bc. Gabriel Fodor
Bc. Gabriel Fodor
Diplomová práce
Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov
Vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů
Anotace:
V tomto experimentu se sledoval vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů. Přídavkem dřevní štěpky a celých kusů se obohacoval švestkový destilát o antioxidanty a následně se měřil jejich obsah, tedy antioxidační kapacita spektrometrickými metodami DPPH a FRAP. Pro srovnání byly použity dva druhy dřeva, akátové (Robinia pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bylo zjištěno, že průměrné hodnoty …víceAbstract:
In this experiment the effect of the maceration of wood mass on the properties of the distillates was monitored. With the addition of wood chips and whole pieces, the plum brandy was enriched with antioxidants and their content, ie antioxidant capacity, was measured by DPPH and FRAP spectrometric methods. For comparison, two types of wood, acacia (Robinia Pseudoacacia) and oak (Quercus Robur) were …víceAbstract:
V tomto experimente sa sledoval vplyv macerácie drevnej hmoty na vlastnosti destilá-tov. Prídavkom drevných štiepok a celých kusov sa obohacoval slivkový destilát o antioxidanty a následne sa meral ich obsah, teda antioxidačná kapacita spektrometric-kými metódami DPPH a FRAP. Na porovnanie sa použili dva druhy dreva, agátové (Robinia Pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bolo zistené, že priemerné …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Dřevní hmota jako palivo pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie
Miroslav Sušek -
Hodnocení poškození dřevní hmoty po napadení dřevokazem čárkovaným
Anna Fišerová -
Využití objektů z dřevní hmoty pro revitalizace vodních toků
Hana Kufová