Bc. Gabriel Fodor

Master's thesis

Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov

Vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů
Abstract:
V tomto experimentu se sledoval vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů. Přídavkem dřevní štěpky a celých kusů se obohacoval švestkový destilát o antioxidanty a následně se měřil jejich obsah, tedy antioxidační kapacita spektrometrickými metodami DPPH a FRAP. Pro srovnání byly použity dva druhy dřeva, akátové (Robinia pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bylo zjištěno, že průměrné hodnoty …more
Abstract:
In this experiment the effect of the maceration of wood mass on the properties of the distillates was monitored. With the addition of wood chips and whole pieces, the plum brandy was enriched with antioxidants and their content, ie antioxidant capacity, was measured by DPPH and FRAP spectrometric methods. For comparison, two types of wood, acacia (Robinia Pseudoacacia) and oak (Quercus Robur) were …more
Abstract:
V tomto experimente sa sledoval vplyv macerácie drevnej hmoty na vlastnosti destilá-tov. Prídavkom drevných štiepok a celých kusov sa obohacoval slivkový destilát o antioxidanty a následne sa meral ich obsah, teda antioxidačná kapacita spektrometric-kými metódami DPPH a FRAP. Na porovnanie sa použili dva druhy dreva, agátové (Robinia Pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bolo zistené, že priemerné …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology