Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov – Bc. Gabriel Fodor
Bc. Gabriel Fodor
Master's thesis
Vplyv macerácie devnej hmoty na vlastnosti destilátov
Vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů
Abstract:
V tomto experimentu se sledoval vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů. Přídavkem dřevní štěpky a celých kusů se obohacoval švestkový destilát o antioxidanty a následně se měřil jejich obsah, tedy antioxidační kapacita spektrometrickými metodami DPPH a FRAP. Pro srovnání byly použity dva druhy dřeva, akátové (Robinia pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bylo zjištěno, že průměrné hodnoty …moreAbstract:
In this experiment the effect of the maceration of wood mass on the properties of the distillates was monitored. With the addition of wood chips and whole pieces, the plum brandy was enriched with antioxidants and their content, ie antioxidant capacity, was measured by DPPH and FRAP spectrometric methods. For comparison, two types of wood, acacia (Robinia Pseudoacacia) and oak (Quercus Robur) were …moreAbstract:
V tomto experimente sa sledoval vplyv macerácie drevnej hmoty na vlastnosti destilá-tov. Prídavkom drevných štiepok a celých kusov sa obohacoval slivkový destilát o antioxidanty a následne sa meral ich obsah, teda antioxidačná kapacita spektrometric-kými metódami DPPH a FRAP. Na porovnanie sa použili dva druhy dreva, agátové (Robinia Pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bolo zistené, že priemerné …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Dřevní hmota jako palivo pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie
Miroslav Sušek -
Hodnocení poškození dřevní hmoty po napadení dřevokazem čárkovaným
Anna Fišerová -
Využití objektů z dřevní hmoty pro revitalizace vodních toků
Hana Kufová