Bc. Vanda Doležalová
Diplomová práce
Bylinné nápoje na bázi piva
Beer-based herbal beverages
Anotace:
V teoretické části diplomové práce je stručně popsána historie piva, suroviny sloužící k jeho výrobě a postup výroby. Dále jsou zde uvedeny metody, pomocí kterých lze pivo analyzovat (instrumentální, senzorické) a legislativní požadavky pro bylinná piva a bylinné nápoje na bázi piva. V praktické části jsou podrobně popsány postupy výroby bylinných piv a surovin k jejich výrobě. Byla vyrobena piva, …víceAbstract:
In the teoretical part of this thesis is breefly written about history of brewing beer, beer ingredients, brewing proceses and methods by which the beer is analyzed (instrumental and sensoric methods) and also contains legislative requirements for herbal beers and for beverages that are based on beer.In the practical part are mentioned processes of making beer using herbs and other materials. The final …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Oponent: Jana Burgová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ