Bylinné extrakty v mlékárenských technologiích – Jana Krondráfová
Jana Krondráfová
Bakalářská práce
Bylinné extrakty v mlékárenských technologiích
Herbal extracts in dairy technology
Anotace:
Cílem bakalářské práce je vypracovat literární rešerši zabývající se využitím bylinných extraktů v mlékárenství. Práce se zaměřuje na léčivé, aromatické a kořeninové rostliny (dále jen LAKR), které jsou přírodními přísadami, dochucovadly se zdravím prospěšnými účinky. LAKR obsahují biologicky aktivní látky působící proti rozvoji mikroorganismů. Mohou výrazně snižovat obsah syntetik v potravinářských …víceAbstract:
The purpose of this bachelor thesis is to conduct a literature search on the use of herbal extracts in dairy technology. The thesis focuses on medicinal, aromatic and spice plants (hereafter LAKR) which are natural additives, flavorings with health benefits. LAKR contain biologically active substances that inhibit the growth of microorganisms. They can significantly reduce the content of synthetics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin