Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka – Kateřina Slintáková
Kateřina Slintáková
Bakalářská práce
Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka
Manufacturing of Semi-hard Ripening Cheeses from Goat's Milk
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo optimalizovat výrobu polotvrdých zrajících sýrů holandského typu z kozího mléka a vybrat vhodnou kulturu pro inokulaci mléka. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny sýry holandského typu, k jejichž produkci byly použity odlišné kultury. Na vzorcích pak byla provedena, po stanovené době zrání, základní chemická a senzorická analýza. Byla vybrána jedna kultura, s použitím …víceAbstract:
The aim of this work was to optimize production of semi-hard ripening Dutch type cheeses from goat's milk and to choose the appropriate microbial culture for milk inoculation. Dutch type cheeses were produced under laboratory condition. Different microbial cultures were used for their production. After ripening basic chemical and sensory analysis were done. A microbial culture was chosen and then manufacturing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2015
Zveřejnit od: 30. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Slintáková, Kateřina. Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Martina ŠPUNAROVÁ -
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Věra Herberová -
Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu
Lucie TOMŠÍKOVÁ