Bc. Adam Kovál

Diplomová práce

Mikrobiologické parametry potravinářských výrobků s přídavkem jedlého hmyzu

Microbiological parameters of food products with the addition of edible insects
Anotace:
V poslední době se veřejnost zabývá entomofagií jako možností zachránit planetu od ekologicky neudržitelného chovu zvířat jako zdroje bílkovin. Jedlý hmyz je potenciálním dobrým zdrojem nejen bílkovin ale i dalších důležitých látek. Patří mezi ně hlavně vitaminy skupiny B, minerály (až na výjimky) a tuky. Jedlý hmyz však představuje různá rizika, která nejsou zatím dostatečně prozkoumána. Ve sledovaných …více
Abstract:
Recently, the public has been working on entomophagy as an opportunity to save the planet from ecologically unsustainable animal husbandry as a source of protein. Edible insects are a potentially good source of not only protein but also other important substances. These mainly include B vitamins, minerals with a few exceptions and fats. However, edible insects present various risks that have not yet …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin