Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých – Roman MEZEY
Roman MEZEY
Bakalářská práce
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Fermented dairy products in adult nutrition
Anotace:
V teoretické části této bakalářské práce je podrobně popsáno složení mléka a kysaných mléčných výrobků, zaměřující se na nutriční hodnotu. Popis obsahu bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů a minerálů v mléce ukazuje jejich význam v kontextu stravování. Další část práce se zabývá popisem procesu výroby kysaných mléčných výrobků a zdůrazňuje důležitost bakterií mléčného kvašení při jejich výrobě. Charakterizuje …víceAbstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, the composition of milk and fermented milk products is described in detail, focusing on the nutritional value. A description of the protein, fat, carbohydrate, vitamin and mineral content of milk shows their importance in the context of diet. The next part of the thesis describes the production process of fermented dairy products and higlights the importance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MEZEY, Roman. Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Barbora Koblížková -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová