Roman MEZEY

Bakalářská práce

Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých

Fermented dairy products in adult nutrition
Anotace:
V teoretické části této bakalářské práce je podrobně popsáno složení mléka a kysaných mléčných výrobků, zaměřující se na nutriční hodnotu. Popis obsahu bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů a minerálů v mléce ukazuje jejich význam v kontextu stravování. Další část práce se zabývá popisem procesu výroby kysaných mléčných výrobků a zdůrazňuje důležitost bakterií mléčného kvašení při jejich výrobě. Charakterizuje …více
Abstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, the composition of milk and fermented milk products is described in detail, focusing on the nutritional value. A description of the protein, fat, carbohydrate, vitamin and mineral content of milk shows their importance in the context of diet. The next part of the thesis describes the production process of fermented dairy products and higlights the importance …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MEZEY, Roman. Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie