Bc. Debora Plánková

Diplomová práce

Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem

Fortification of pizza dough by edible insects
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na fortifikaci pizza těsta jedlým hmyzem, konkrétně moučkou z larev potemníka moučného (Tenebrio molitor). Larvy potemníka moučného obsahují bílkovin až 76 % v sušině, vykazují dobré aminokyselinové složení. Potemník moučný může být také cenným zdrojem vitaminů - A, D, E, K, C a minerálních látek, především zinku, hořčíku, mědi, fosforu či draslíku. Práce sleduje především …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on the fortification of pizza dough by edible insects, secifi-cally flour from the larvae of mealworm (Tenebrio molitor). Mealworm flour larvae con-tains up to 76 % protein in dry matter, they have a good amino acid composition. The thesis mainly monitors changes in the content of nitrogenous substances, amino acids and selected minerals due to the addition of 5% and 10 …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Plánková, Debora. Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe