Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem – Bc. Debora Plánková
Bc. Debora Plánková
Diplomová práce
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Fortification of pizza dough by edible insects
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na fortifikaci pizza těsta jedlým hmyzem, konkrétně moučkou z larev potemníka moučného (Tenebrio molitor). Larvy potemníka moučného obsahují bílkovin až 76 % v sušině, vykazují dobré aminokyselinové složení. Potemník moučný může být také cenným zdrojem vitaminů - A, D, E, K, C a minerálních látek, především zinku, hořčíku, mědi, fosforu či draslíku. Práce sleduje především …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the fortification of pizza dough by edible insects, secifi-cally flour from the larvae of mealworm (Tenebrio molitor). Mealworm flour larvae con-tains up to 76 % protein in dry matter, they have a good amino acid composition. The thesis mainly monitors changes in the content of nitrogenous substances, amino acids and selected minerals due to the addition of 5% and 10 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Plánková, Debora. Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
Ivana Papoušková -
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Klára Mikulíková -
Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu
Veronika Ševčíková -
Návrh gastronomického provozu pizza & pasta s projektovým řešením a rozpočtem
Daniel Banič -
Návrh gastronomického provozu pizza pasta s projektovým řešením
Daria Orlova -
Komunikační mix společnosti ŠPIZZA PIZZA s.r.o.
Dominik Tlčik -
Návrh úpravy marketingové komunikace restaurace Amos Pizza Bar v Dačicích
Kristýna Kadlecová