Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu – Bc. Jana Kavečková
Bc. Jana Kavečková
Diplomová práce
Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu
Biodegradation of the Packing Materials on the Base of the Termoplastic Starch.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem organického a anorganického plniva na biologickou rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. V praktické části byla sledována biodegradace těchto materiálů ve vodném aerobním prostředí. Pro testování byly použity filmy materiálů plněných odpadní celulózou a komerčně dostupnými jíly o velikosti částic v nano rozměrech. Důvodem plnění škrobových …víceAbstract:
This thesis examines the influence of organic and inorganic fillers on the biodegradability of packaging materials based on thermoplastic starch. The practical part was monitored biodegradation of these materials in aqueous aerobic environment. To test were used materials filled with waste cellulose and commercially avai-lable clays with a particle size in nanometer dimensions. This performance enhancement …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kavečková, Jana. Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin