Kamila Borešová
Bachelor's thesis
Použití přídatných látek při výrobě potravin
Use of additives in food production
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice souhrnu legislativy týkající se potravinářských přídatných látek. Práce má charakter literární rešerše. V úvodní části jsou zpracovány dílčí otázky z legislativy. Dále tato práce rozděluje přídatné látky do šestadvaceti kategorií používaných v potravinářství. Jedná se o látky pro zlepšení chuti, vůně, vzhledu či trvanlivosti. Literární rešerše se zaměřuje …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of the summary of legislation concerning food additives. The work has the character of a literary research. In the introductory part, partial questions from the legislation are processed. Furthermore, this work divides additives into twenty-six categories used in the food industry. These are substances for improving the taste, smell, appearance or durability …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BOREŠOVÁ, Kamila. \textit{Použití přídatných látek při výrobě potravin}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/eqv98k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Přidatné látky používané při výrobě nealkoholických nápojů
Jiří Prokop -
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Martina POTENCOVÁ -
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Martina POTENCOVÁ -
Vliv přídatných látek v potravinách na zdraví
Silvie SADILOVÁ -
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Vladimír Matoušek -
Health and Safety Applications in the Health Sector of Turkey
Rashad Zeynalli -
E-health cloud specificities: How to deploy infrastructure for e-health cloud applications
Evgeniya Sokolova
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights