Použití přídatných látek při výrobě potravin – Kamila Borešová
Kamila Borešová
Bakalářská práce
Použití přídatných látek při výrobě potravin
Use of additives in food production
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice souhrnu legislativy týkající se potravinářských přídatných látek. Práce má charakter literární rešerše. V úvodní části jsou zpracovány dílčí otázky z legislativy. Dále tato práce rozděluje přídatné látky do šestadvaceti kategorií používaných v potravinářství. Jedná se o látky pro zlepšení chuti, vůně, vzhledu či trvanlivosti. Literární rešerše se zaměřuje …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of the summary of legislation concerning food additives. The work has the character of a literary research. In the introductory part, partial questions from the legislation are processed. Furthermore, this work divides additives into twenty-six categories used in the food industry. These are substances for improving the taste, smell, appearance or durability …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BOREŠOVÁ, Kamila. \textit{Použití přídatných látek při výrobě potravin}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/eqv98k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Přídatné látky v masné výrobě
Alena Pejchalová -
Přidatné látky používané při výrobě nealkoholických nápojů
Jiří Prokop -
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Martina POTENCOVÁ -
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Martina POTENCOVÁ -
Vliv přídatných látek v potravinách na zdraví
Silvie SADILOVÁ -
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Vladimír Matoušek -
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Daniela Malířová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses eqv98k eqv98k/2
24. 4. 2022