Veronika Parkanová

Bakalářská práce

Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků

Production technology of fermented milk product
Anotace:
Cílem bakalářské práce je popsat technologii výroby zakysaných mléčných výrobků. První část práce je zaměřena na členění zakysaných mléčných výrobků podle platné legislativy a fyzikálně-chemické požadavky. V další části jsou popsány jednotlivé druhy zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kysaná smetana, kysané podmáslí, kefír a další). Dále se práce zabývá technologií výroby zakysaných mléčných výrobků …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe production technology of fermented milk product. The first part is dealing with classification of fermented milk products according to current legislation and physical chemistry requirements. In the next part there are described individual types of fermented milk products (yogurt, skimmed milk, buttermilk, kefir and others). Furthermore, this thesis deals …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Michaela Králová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin