Vliv kvasinek na obsah glutathionu – Bronislav Hejl
Bronislav Hejl
Bakalářská práce
Vliv kvasinek na obsah glutathionu
Effect of yeast on glutathione content
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem různých kmenů kvasinek na obsah glutathionu ve víně. Literární část je věnována glutathionu jako takovému, fenolickým látkám, aromatickým látkám, a kvasinkám. Jsou zde popsány charakteristiky jednotlivých témat, jejich rozdělení, vznik a metabolismus. Experimentální část je nejprve zaměřena na charakteristiku zvolené odrůdy a popis kvasinek a bakterií, které byly v pokusu …víceAbstract:
This work investigates the effect of different yeast strains on the glutathione content of wine. The literature part is devoted to glutathione per se, phenolic substances, aromatic substances, and yeasts. The characteristics of each topic, their distribution, origin and metabolism are described. The experimental part first focuses on the characteristics of the chosen variety and a description of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Zdeněk Řihák, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství