Bronislav Hejl

Bachelor's thesis

Vliv kvasinek na obsah glutathionu

Effect of yeast on glutathione content
Anotácia:
Tato práce se zabývá vlivem různých kmenů kvasinek na obsah glutathionu ve víně. Literární část je věnována glutathionu jako takovému, fenolickým látkám, aromatickým látkám, a kvasinkám. Jsou zde popsány charakteristiky jednotlivých témat, jejich rozdělení, vznik a metabolismus. Experimentální část je nejprve zaměřena na charakteristiku zvolené odrůdy a popis kvasinek a bakterií, které byly v pokusu …viac
Abstract:
This work investigates the effect of different yeast strains on the glutathione content of wine. The literature part is devoted to glutathione per se, phenolic substances, aromatic substances, and yeasts. The characteristics of each topic, their distribution, origin and metabolism are described. The experimental part first focuses on the characteristics of the chosen variety and a description of the …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2023
  • Vedúci: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Zdeněk Řihák, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture

Práce na příbuzné téma