Bronislav Hejl

Bachelor's thesis

Vliv kvasinek na obsah glutathionu

Effect of yeast on glutathione content
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem různých kmenů kvasinek na obsah glutathionu ve víně. Literární část je věnována glutathionu jako takovému, fenolickým látkám, aromatickým látkám, a kvasinkám. Jsou zde popsány charakteristiky jednotlivých témat, jejich rozdělení, vznik a metabolismus. Experimentální část je nejprve zaměřena na charakteristiku zvolené odrůdy a popis kvasinek a bakterií, které byly v pokusu …more
Abstract:
This work investigates the effect of different yeast strains on the glutathione content of wine. The literature part is devoted to glutathione per se, phenolic substances, aromatic substances, and yeasts. The characteristics of each topic, their distribution, origin and metabolism are described. The experimental part first focuses on the characteristics of the chosen variety and a description of the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Zdeněk Řihák, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic