Kristýna ONDŘÍŠKOVÁ

Bachelor's thesis

Vliv fyzikálních a chemických faktorů na viskozitu kosmetických přípravků a přípravků bytové chemie v závislosti na použitém zahušťovadle

The Effect of Physical and Chemical Factors on the Viscosity of Cosmetics and Household Chemical Products, Depending on the Thickener
Anotácia:
Tato práce se v první části zabývá složením a reologií kosmetických prostředků. Popisuje chování newtonských a nenewtonských tekutin a metody měření viskozity. Specifikuje vybraná komerční zahušťovadla od firmy CP Kelco, Dow Corning, Evonik i Lubrizol a podává informace o mechanismu jejich působení. Ve druhé části práce byl zjišťován vliv teploty a pH na viskozitu tekutého mýdla, jehož viskozita byla …viac
Abstract:
This study in the first part deals with the composition and rheology of cosmetic products. It describes the behavior of newtonian and non-newtonian fluids and methods of measuring viscosity. It specifies the selected commercial thickeners from CP Kelco, Dow Corning, Evonik and Lubrizol company and provides information on the mechanism of their effect. In the second part of this work it has been investigated …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2012
  • Vedúci: Ing. Romana Jelínková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ONDŘÍŠKOVÁ, Kristýna. Vliv fyzikálních a chemických faktorů na viskozitu kosmetických přípravků a přípravků bytové chemie v závislosti na použitém zahušťovadle. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe