Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství – Tereza Miklíková
Tereza Miklíková
Bakalářská práce
Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství
Food Applications of Differential Scannig Calorimetry (DSC).
Anotace:
Cílem bakalářské práce je popsat využití diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. V rámci bakalářské práce byly popsány základní metody termické analýzy a vliv teploty na fyzikálně - chemické vlastnosti potravin. Pro měření byly použity vzorky, které zastupovaly základní složky potravin, kterými jsou lipidy, sacharidy a bílkoviny. U vzorků arašídového oleje, rýžového oleje a čokolády …víceAbstract:
The aim of the Bc. thesis is to describe the use of differential scanning calorimetry (DSC) in the food industry. The basic methods of thermal analysis and the influence of temperature on the physicochemical properties of foodstuffs were described in the framework of the bachelor thesis. The samples used for the measurements represented the basic components of foodstuffs, which are lipids, carbohydrates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Miklíková, Tereza. Aplikace diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) v potravinářství. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Termická analýza a její využití v potravinářství
Klára Hrubá -
Využití termické analýzy v potravinářství
Karel Musil -
Možnosti sledování změn kvality potravin metodami termické analýzy
Martina Jonášová