Bc. Marie Jelínková

Diplomová práce

Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.

Production of fortified wines with a focus on vermouths.
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává nejen o legislativním přehledu fortifikovaných vín a vermutů, ale i o jejich způsobech ve výrobě, která byla vytvořena prvně v zahraničních státech. Následně je popsán vybraný seznam bylin, se zaměřením na jejich historii, morfologické znaky a účinné látky. Dále se zaměřuje na popis hlavní použité odrůdy, ze které se vyrábí jednotlivé části pokusu. Závěrem je v části …více
Abstract:
This diploma thesis deals not only with the legislative overview of fortified wines and vermouths, but also with their methods of production, which was created for the first time in foreign countries. Subsequently, a selected list of herbs is described, focusing on their history, morphological features and active components. It also focuses on the description of the main varieties used, from which …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Oponent: Jan Stávek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství