Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty. – Bc. Marie Jelínková
Bc. Marie Jelínková
Diplomová práce
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Production of fortified wines with a focus on vermouths.
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává nejen o legislativním přehledu fortifikovaných vín a vermutů, ale i o jejich způsobech ve výrobě, která byla vytvořena prvně v zahraničních státech. Následně je popsán vybraný seznam bylin, se zaměřením na jejich historii, morfologické znaky a účinné látky. Dále se zaměřuje na popis hlavní použité odrůdy, ze které se vyrábí jednotlivé části pokusu. Závěrem je v části …víceAbstract:
This diploma thesis deals not only with the legislative overview of fortified wines and vermouths, but also with their methods of production, which was created for the first time in foreign countries. Subsequently, a selected list of herbs is described, focusing on their history, morphological features and active components. It also focuses on the description of the main varieties used, from which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fortifikovaná vína Portugalska
Jan Sečka -
Srovnání těkavých aromatických sloučenin u základních a fortifikovaných vín
Jana Košková -
Možnosti výroby fortifikovaných vín
Michaela Kulhánková -
Možnosti vinifikace fortifikovaného vína
Martin Hanúsek -
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová