Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek – Nikol NOHELOVÁ
Nikol NOHELOVÁ
Bachelor's thesis
Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek
Utilization of yeast for detection of antioxidant activity of substances.
Abstract:
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá oxidativním stresem, enzymatickými a neenzymatickými antioxidačními mechanismy eukaryotického organismu kvasinky Saccharomyces cerevisiae a metodami stanovení antioxidační aktivity látek s využitím tohoto rodu. V praktické části byl proveden antioxidační test s využitím Saccharomyces cerevisiae, spočívající …moreAbstract:
This bachelor thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on oxidative stress, enzymatic and non-enzymatic antioxidant defense of eukaryotic microorganism Saccharomyces cerevisiae and methods of detection antioxidant activity of substances, in which Saccharomyces is used. In practical part an antioxidant analysis with utilization of Saccharomyces cerevisiae …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Accessible from:: 22. 4. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 16. 5. 2016
- Supervisor: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOHELOVÁ, Nikol. Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology
Theses on a related topic
-
Vliv patogenů a parazitů na antioxidační systém včely medonosné (Apis mellifera)
Eliška PINĎÁKOVÁ -
Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců
Andrea Kosáčková -
Hodnocení exprese genů zapojených v antioxidační obraně u Saccharomyces cerevisiae
Martin KOVAČIK -
Antioxidační mechanismy v prevenci oxidativního poškození
Daniela Komrsková -
Hodnocení exprese genů zapojených v antioxidační obraně u Saccharomyces cerevisiae
Martin KOVAČIK -
Reaktivní formy kyslíku a oxidační stres u včely medonosné (Apis mellifera)
Kateřina KRÁLOVÁ -
Identifikace askorbát peroxidasy podílející se na detoxifikaci aktivních forem kyslíku v rámci obranné reakce
Eva Rybníčková -
Analýza metabolitů a aktivit enzymů zapojených do metabolismu reaktivních forem kyslíku v semenech planých a kulturních genotypů hrachu
Pavlína ŽÁRSKÁ