Nikol NOHELOVÁ

Bachelor's thesis

Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek

Utilization of yeast for detection of antioxidant activity of substances.
Abstract:
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá oxidativním stresem, enzymatickými a neenzymatickými antioxidačními mechanismy eukaryotického organismu kvasinky Saccharomyces cerevisiae a metodami stanovení antioxidační aktivity látek s využitím tohoto rodu. V praktické části byl proveden antioxidační test s využitím Saccharomyces cerevisiae, spočívající …more
Abstract:
This bachelor thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on oxidative stress, enzymatic and non-enzymatic antioxidant defense of eukaryotic microorganism Saccharomyces cerevisiae and methods of detection antioxidant activity of substances, in which Saccharomyces is used. In practical part an antioxidant analysis with utilization of Saccharomyces cerevisiae …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Accessible from:: 22. 4. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 5. 2016
  • Supervisor: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NOHELOVÁ, Nikol. Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta