Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek – Nikol NOHELOVÁ
Nikol NOHELOVÁ
Bakalářská práce
Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek
Utilization of yeast for detection of antioxidant activity of substances.
Anotace:
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá oxidativním stresem, enzymatickými a neenzymatickými antioxidačními mechanismy eukaryotického organismu kvasinky Saccharomyces cerevisiae a metodami stanovení antioxidační aktivity látek s využitím tohoto rodu. V praktické části byl proveden antioxidační test s využitím Saccharomyces cerevisiae, spočívající …víceAbstract:
This bachelor thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on oxidative stress, enzymatic and non-enzymatic antioxidant defense of eukaryotic microorganism Saccharomyces cerevisiae and methods of detection antioxidant activity of substances, in which Saccharomyces is used. In practical part an antioxidant analysis with utilization of Saccharomyces cerevisiae …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2016
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOHELOVÁ, Nikol. Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv patogenů a parazitů na antioxidační systém včely medonosné (Apis mellifera)
Eliška PINĎÁKOVÁ -
Stanovení antioxidační aktivity v mléce malých přežvýkavců
Andrea Kosáčková -
Hodnocení exprese genů zapojených v antioxidační obraně u Saccharomyces cerevisiae
Martin KOVAČIK -
Antioxidační mechanismy v prevenci oxidativního poškození
Daniela Komrsková -
Hodnocení exprese genů zapojených v antioxidační obraně u Saccharomyces cerevisiae
Martin KOVAČIK -
Reaktivní formy kyslíku a oxidační stres u včely medonosné (Apis mellifera)
Kateřina KRÁLOVÁ -
Identifikace askorbát peroxidasy podílející se na detoxifikaci aktivních forem kyslíku v rámci obranné reakce
Eva Rybníčková -
Analýza metabolitů a aktivit enzymů zapojených do metabolismu reaktivních forem kyslíku v semenech planých a kulturních genotypů hrachu
Pavlína ŽÁRSKÁ