Nikol NOHELOVÁ

Bakalářská práce

Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek

Utilization of yeast for detection of antioxidant activity of substances.
Anotace:
Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá oxidativním stresem, enzymatickými a neenzymatickými antioxidačními mechanismy eukaryotického organismu kvasinky Saccharomyces cerevisiae a metodami stanovení antioxidační aktivity látek s využitím tohoto rodu. V praktické části byl proveden antioxidační test s využitím Saccharomyces cerevisiae, spočívající …více
Abstract:
This bachelor thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part is focused on oxidative stress, enzymatic and non-enzymatic antioxidant defense of eukaryotic microorganism Saccharomyces cerevisiae and methods of detection antioxidant activity of substances, in which Saccharomyces is used. In practical part an antioxidant analysis with utilization of Saccharomyces cerevisiae …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 5. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOHELOVÁ, Nikol. Využití kvasinek pro hodnocení antioxidační aktivity látek. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta