Mgr. Kateřina Suchomelová
Bakalářská práce
Co zůstane na talíři ?
What kind of food waste is on the plate ?
Anotace:
Snížený příjem potravy u hospitalizovaných pacientů je ovlivněn mnoha faktory.Následkem může být jak malnutrice, tak vyšší náklady na přípravu stravy a následnělikvidaci vrácených zbytků. Sledováním množství vydaných a vrácených pokrmů pro pacienty na oddělení následné rehabilitace bylo zjištěno, že nezkonzumované zbytky tvořily 23,3 % z celkového vydaného množství. Při cenové kalkulaci byly propočítány …víceAbstract:
Decreased food intake of pacients in hospital is influenced by many factors. Results of the decreased food intake can be malnutrition, but also higher costs associated with cooking and subsequent waste disposal.During the monitoring of passed emount of food for patients on the rehabilitation ward it was found out that returned emount took 23,3 percentage of total passed emount. Financial losses was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 8. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w0pq6/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2012
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Petra Hýsková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční podpora formou sippingu u klientů sociálních služeb
Jana Hájková -
Modifikace stravy a nutriční podpora při dysfagických potížích
Aneta Kopáčková -
Nutriční podpora v péči o seniory
Markéta Tomáš Vrbová -
Nutriční kompenzace metabolické acidózy ve sportu
Tomáš Hlinský